عنوان را درست خوندید! گوگل کردن یک مهارت است. نتایج جست‌وجوی شما در فضای مجازی وابسته به عبارتی ست که در موتورهای جست‌وجو تایپ می‌کنید. دوست دارید این مهارت را توسعه دهید و مانند یک کاربر حرفه‌ای در گوگل به دنبال اطلاعات خود بگردید؟ خوب، این مقاله مختص شماست.

از لحاظ آماری در سال ۲۰۱۱ به طور متوسط در هر روز ۷/۴ بیلیون جست‌وجو با استفاده از موتور جست‌وجوی گوگل انجام شده و این رقم به ۷/۱ تریلیون جست‌وجو در سال رسیده است. یکی دیگر از حقایق جالب درباره گوگل این است که روزانه بیش از ۶۰۰ میلیون کاربر عبارت مورد نظر خود را برای یافتن پاسخ صحیح گوگل می‌کنند و با وجود این آمارهای بی‌نظیر هنوز هم کاربران زیادی هستند که تنها از برخی قابلیت‌های جزئی این موتور جست‌وجوی قدرتمند اطلاع دارند.

گوگل از فرامین خاصی برای یافتن اطلاعات در شبکه جهانی وب استفاده می‌کند. این فرامین عبارت تایپ شده‌ی شما در کادر جست‌وجو را به دیتابیس بیش از یک تریلیون وب‌سایت متصل می‌کند. نتایجی که توسط گوگل به شما نمایش داده می‌شود به نحوه تایپ پرسش شما در این موتور بستگی دارد. اگر کلمات و عباراتی را که در وب‌سایت‌ها و فضای مجازی بیشتر استفاده می‌شود به کار ببرید احتمال یافتن پاسخی که به دنبالش هستید بیشتر می‌شود.

به هر حال اگر مهارت ” گوگل کردن ” شما در سطوح ابتدایی ست نگران نباشید. با فراگیری و استفاده از ۱۰ نکته و ترفندی که در این مقاله بیان خواهد شد به زودی به کاربری حرفه‌ای تبدیل خواهید شد که بر مهارت ” گوگل کردن ” کاملاً مسلط است:

از عبارات کوتاه و ساده استفاده کنید. استفاده از جملات طولانی نتایج جست‌وجوی شما را محدود و وقت شما را تلف می‌کنند. از نشانه‌گذاری اجتناب کنید زیرا هیچ تفاوتی در نتایج جست‌وجو ایجاد نمی‌کنند.

مثال: قهوه

دقیق: فواید قهوه

دقیق‌تر: فواید و مضرات قهوه

از کلمات اینترنت پسند استفاده کنید. بهتر است از کلمات و اصطلاحاتی که در اینترنت بیشتر استفاده می‌شود استفاده کنید.

درد در قسمت سر (اصلاً توصیه نمی‌شود.)

سردرد (دقیق‌تر و مناسب‌تر از قبلی ست.)

فقط اسناد را جستوجو کنید – اگر به دنبال سند پاورپوینت، ورد یا غیره هستید بهتر است پسوند سند مورد نظر را بعد از عبارتی که می‌خواهید جست‌وجو کنید تایپ کنید.

مثال: مهارت‌های فروش.ppt

نکته: ppt برای سندهای پاورپوینت است، docx برای اسناد ورد است و  xlsx برای اسناد نرم‌افزار اکسل است.

عبارت را جستوجو کنید– برای جست‌وجوی دقیق یک کلمه‌یا یک عبارت، بهتر است آن‌ها درون کوتیشن مارک یا نشان نقل‌قول قرار دهید.

مثال: ” نقل‌قول‌های برایان تریسی “

کلمات ناخواسته را حذف کنید – اگر دوست ندارید یک یا چند کلمه در نتایج جست‌وجوی شما باشد تنها باید یک علامت منها () در مقابل آن‌ها بگذارید. فقط دقت کنید که علامت به کار برده شده منها () باشد نه یک خط ربط یا خط تیره.

مثال: من عاشق نوشتنم – مطالعه.

جستوجو در یک وبسایت خاص – اگر می‌خواهید عبارتی را در یک وب‌سایت بخصوص جست‌وجو کنید از فرمول زیر استفاده کنید:

سایت: < نام سایت > < عبارت مورد نظر >

مثال: site: 4farda.com lingua.ly

جستوجو در محدودهای خاص – اگر می‌خواهید عددی را به‌ عنوان مثال قیمت گوشی‌های هوشمند سامسونگ را بین دو عدد خاص جست‌وجو کنید تنها باید بین این دو عدد دو نقطه تایپ کنید مانند مثال زیر:

گوشی‌های هوشمند سامسونگ ۲۰۰ هزار تومان… ۶۰۰ هزار تومان

جستوجوی یک نقشه – اگر می‌خواهید نقشه‌ی یک منطقه را جست‌وجو کنید تنها باید نام آن منطقه و به دنبال آن کلمه map را تایپ کنید:

مثال: Tehran map

یافتن معنی یک کلمه – به جای اینکه برای یافتن معنی یک کلمه‌یک وب‌سایت فرهنگ لغت را باز کنید می‌توانید با تایپ لغت و کلمه ” meaning ” به دنبال آن به سادگی معنای لغت را بیابید، دقت کنید بعد از جست‌وجوی این عبارت اولین نتیجه معنای دقیق کلمه‌ی مربوطه است.

مثال: internet meaning یا اسطرلاب معنی

 جستوجوی چند کلمه – برای اینکه چند کلمه را به صورت هم‌زمان جست‌وجو کنید کافی ست کلمهor   را در بین کلمات تایپ کنید.

مثال: ایران or تاریخ ایران- ایران یا تاریخ ایران

آیا میدانید؟ کلمه Google از یک عبارت ریاضی به نام ” Googol” گرفته شده است. این ماجرا مربوط به سال ۱۹۹۷ یعنی زمانی که لری پیج و سرگئی برین (مؤسسان گوگل) در فکر نام‌گذاری موتور جست‌وجوی خود بودند است. Googol به معنای عدد ۱ و ۱۰۰ صفر به دنبال آن است. هدف بنیانگذاران گوگل هم این بود که دسترسی به اطلاعات بی‌پایان موجود در فضای مجازی را برای کاربران آسان کنند.

اگر این مقاله برای شما مفید بود لطفاً آن را با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید.