روابط سالم درباره‌ی صداقت و راستی ست، در حالی که روابط ناسالم آکنده از دورویی، ریا و ناراستی ست. آیا واقعاً باور دارید که یک فرد از ته دل شما را دوست دارد؟ حتی قبل از اینکه تصمیم به داشتن رابطه‌ی جدی با فرد خاصی بگیرید، عاقلانه است که با تجزیه و تحلیل دقیق از ارزشمند بودن رابطه و اختصاص وقت و انرژی خود برای آن فرد مطمئن شوید.حتی کسی که می‌گوید عاشق شماست ممکن است قربانی احساسات و تمایلات خود باشد. همه‌ی شما به خوبی می‌دانید که شاید آن فرد با احساسات خود گیج شده باشد و بر سر دو راهی باشد؛ بنابراین در موقعیت‌های مانند ازدواج که بسیار حساس و سرنوشت ساز است بهتر است قبل از گرفتن هر تصمیمی خوب فکر کنید، رابطه‌ای که در حال شکل گرفتن است را خوب تجزیه و تحلیل کنید تا نتیجه چیزی جزء یک تصمیم عاقلانه و منطقی نباشد.

۱-بخشش حقیقی در مقابل بخشش برای دریافت.

رابطه‌ی سالم می‌بخشد بدون اینکه انتظار دریافت چیزی در عوض آن داشته باشد. آزادانه می‌بخشد. برخی افراد این ویژگی را هدیه‌ای از عشق واقعی می‌دانند. رابطه‌ی ناسالم در ازای دریافت چیزی می‌بخشد. در یک رابطه‌ی سالم، اعتماد یگانه نیروی فعال و تعیین کننده است. در سختی و راحتی شما پشت به پشت هم با یکدیگر می‌ایستید و از یکدیگر حمایت می‌کنید. بهترین هدف و منفعت شما همیشه در خط مقدم رابطه‌تان است. اگر رابطه‌ای که دارید عشق حقیقی باشد، هر دوی شما از ته دل و با تمایل کامل به یکدیگر خواهید گفت : « ازت کاملاً حمایت می‌کنم ». کاملاً به یکدیگر اعتماد دارید. می‌توانید با خیال راحت استراحت کنید و هرگز درباره‌ی رابطه خود نگران نباشید، زیرا به خوبی می‌دانید که شریک زندگی‌تان هرگز به شما خیانت نمی‌کند. بر عکس، در روابط ناسالم هرگز بدون انتظار بازگشت و جبران ، دو طرف در هیچ کار یا رفتاری سرمایه‌گذاری نمی‌کنند. همیشه برای کاری که انجام می‌شود هزینه خاصی باید در عوض آن پرداخت شود. وقتی می‌بخشد، انتظار بومرنگی از بازگشتی‌ها و منافع را دارد.

۲-پذیرش در برابر تمایل به تغییر شریک زندگی

یکی از نشانه‌های روابط سالم این است که هر دو طرف یکدیگر را از صمیم قلب و با دانش کامل می‌پذیرند. در دنیای امروزی اینکه بتوانیم بفهمیم یک فرد واقعاً کیست و چه ویژگی‌هایی دارد سخت است، بنابراین در روابط سالم فرد می‌تواند با در نظر گرفتن همه‌ی جوانب، کاستی‌ها و نقاط قوت عاشق شریک زندگی خود باشد. در مقابل، در روابط ناسالم، افراد به دنبال تغییر شریک زندگی خود هستند. می‌خواهند که طرف مقابل از خواسته‌ها و نیازهای آن‌ها پیروی کند. در این نوع روابط کنترل کردن هدف اصلی ست و هدف ذاتی این کنترل رسیدن به رضایت کاذبی ست که در دل آن نهفته است.

۳-تمایل حقیقی در مقابل فشار بر شریک زندگی

رابطه‌ی ناسالم از گناه به عنوان دست آویزی برای رسیدن به خواسته‌های خود استفاده می‌کند. به شما فشار می‌آورد تا احساس گناه کنید. با این کار، می‌تواند چیزهایی را که می‌خواهد از شما درخواست کند. در این نوع روابط شما آزادانه و از روی تمایل نمی‌بخشید. می‌بخشید زیرا به آن نیاز دارید. در یک رابطه‌ی سالم می‌بخشید زیرا از ته دل تمایل به حفاظت و مراقبت از نیازهای شریک زندگی‌تان دارید. تمایلی واقعی برای جلب رضایت همسر خود دارید.

۴-در معرض دید قرار گفتن در برابر حفاظت از حریم خصوصی

در روابط سالم برای پوشش نقاط ضعف شریک زندگی خود از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنید. درمان و رفع نقاط تیره همسر خود را امر مقدسی می‌دانید و برای آن احترام خاصی قائل هستید. ضعف‌ها و کاستی‌های شریک خود را ابداً و برای هیچ کس فاش نمی‌کنید. در این نوع روابط جنبه‌های خصوصی از همکاری صمیمی، عمداً برای تقویت و بهبود رابطه ایجاد می‌شود، هرگز جزئیات خصوصی زندگی خود را حتی برای اعضای خانواده و دوستان نزدیک خود آشکار نمی‌کنید. تمام مطالب خوب و بد زندگی شما به عنوان زن و شوهر فقط برای شماست. با این اطلاعات و جزئیات همان طور حساس برخورد می‌کنید که دولت با اسناد طبقه بندی شده و محرمانه رفتار می‌کند. قدر نقش و سهم یکدیگر در رابطه‌تان را می‌دانید و به آن احترام می‌گذارید. در عشق‌های دروغین و فاسد، ویژگی‌های منفی یکی از طرفین رابطه ، منبعی عالی برای ساخت انواع جک‌های زننده و توهین‌آمیز می‌شود-حتی جزئیات مربوط به لحظات صمیمی زندگی مشترک مثل بغل کردن نیز در جمع‌های عمومی با افراد غریبه به اشتراک گذاشته می‌شود.

۵-انتقام در برابر بازسازی

بحث‌ها و نزاع‌های افراد عاشق راهی مناسب برای تقویت رابطه‌ی آن‌هاست. چطور؟ به جای اینکه از دعواهای پیش آمده در زندگی که به قول بزرگ‌ترها نمک زندگی ست برای جمع‌آوری اطلاعات به منظور صدمه رساندن و آزار شریک خود در آینده استفاده کنیم، می‌توانیم از دعواهای زناشویی به عنوان راهی برای شناخت بهتر و عمیق‌تر همسر خود استفاده کنیم و هر چه بیش‌تر به این نکته پی ببریم که در آینده چطور می‌توانیم به شریک زندگی خود بهتر خدمت کنیم. با به دست آوردن شناخت هر چه بیشتر از همسرتان راحت‌تر می‌توانید رابطه خود را تقویت کنید. در مقابل، در روابط ناسالم، دعواها و مشاجرات دست آویزی برای کینه توزی، سرزنش و حتی سرکوب است.

۶-خود محوری در برابر رؤیاهای مشترک

عشق واقعی سبب ایجاد اتحادی حقیقی و اصیل در بین دو نفر می‌شود. پس از شکل‌گیری یک رابطه، دو نفر با یکدیگر رؤیا پردازی می‌کنند – که یکی از نتایج طبیعی این کار ایجاد اهدافی ست که مبتنی بر اتحاد است که موجب پیشرفت زوجین در زندگی مشترک می‌شود. در مقابل، در روابط ناسالم، از شما انتظار می‌رود که رؤیاهای شخصی خود را کنار بگذارید. در این نوع روابط هرگز به شما برای تحقق رؤیاهایتان کمکی نخواهد شد، روابط ناسالم نمی‌بخشند، می‌دزدند.

برای حمایت از ما با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید. با تشکر