رشد اینترنت، پیدایش شبکه‌های اجتماعی، تولد نرم‌افزارهای پیام‌رسان مانند وایبر و تولید گجت هایی که هر روز زندگی ما انسان‌ها را ساده‌تر و به ‌روز تر می‌کنند دنیای امروزی را به عصر فناوری‌های مدرن و پیشرفته تبدیل کرده‌اند؛ اما همین فناوری‌های مدرن در کنار تأثیرات مثبتی که بر سبک زندگی امروزی دارند می‌توانند روابط انسان‌ها به ویژه روابط زوجین را به نابودی بکشانند. وقتی صحبت از روابط سالم و موفق می‌شود نباید نقش تأثیرگذار اما مرگبار فناوری را نادیده بگیریم. در دنیای امروزی افراد متأهل بیشتر از اینکه برای همسر خود وقت بگذارند سرگرم تبلت یا گوشی‌های هوشمند خود هستند. نکته‌ی جالب اینکه بیشتر زوجین سهم زیادی از وقت خود را با گجت های شان می‌گذرانند و از اختصاص وقت کافی به شریک زندگی خود غافل می‌شوند و در پایان با تعجب از خود می‌پرسند چرا رابطه‌ی من با همسرم همیشه پر از چالش و مشکلات گوناگون است؟ این افراد از اثرات منفی و غیر قابل جبران فناوری بر روابط زوجین شناخت کافی ندارند.

آگاهی از نحوه برقراری ارتباط مؤثر یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار در سرنوشت هر رابطه است. اگر بدانیم چطور با دیگران ارتباط برقرار کنیم و با فاکتورهایی که موجب رشد و تقویت روابط می‌شود آشنا باشیم به راحتی می‌توانیم روابطی موفق و خانواده‌ای شاد داشته باشیم. فقط کافی است از مادربزرگتان بپرسید در زمان جوانی بدون گجت های مدرن امروزی چطور وقت خود را پر می‌کرده است و چگونه با پدربزرگتان آشنا شده است. مطمئناً او در جواب شما خواهد گفت که قدیم‌ها زندگی اینقدر خسته‌کننده نبود و در غیاب فناوری‌های امروزی آدم‌ها وقت بیشتری برای تفریح و صحبت با یکدیگر داشتند. متأهل‌ها: دست از به روز رسانی روزانه‌ی حساب‌های کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی مختلف از قبیل فیس بوک، پینترست، توییتر و … بردارید. در عوض، سعی کنید بیشتر وقت خود را به همسر یا شوهرتان اختصاص دهید. مسلماً اگر از فناوری و گجت های امروزی درست استفاده کنیم تأثیرات مثبت آن را در زندگی خود تجربه خواهیم کرد اما در این مقاله می‌خواهیم ۷ اثر منفی و غیر قابل جبران فناوری بر روابط زوجین را بررسی کنیم تا بفهمیم فناوری چطور می‌تواند روابط ما را به نابودی بکشاند:

۷ اثر منفی و غیر قابل جبران فناوری بر روابط زوجین

۱-دوست‌یابی آنلاین

دوست‌یابی آنلاین یکی از راه‌های عالی برای وقت تلف کردن و پیدا کردن دوست‌های جدید است. به هر حال همین دوست‌یابی آنلاین قاتل شماره یک قوی‌ترین و شادترین روابط انسان‌ها به ویژه روابط مابین زوجین است. یکی از همسایه‌های بنده که بیش از ۱۰ سال با همسر سابقش زندگی کرده بود، با همین دوست‌یابی‌های آنلاین در شبکه‌های اجتماعی برای بار دوم عاشق شد. عشق دوم این آقا چندان موفق نبود و هیچ‌گاه هم موفق نشد رابطه‌اش با همسر اولش را از نو شروع کند، در نهایت با یک دنیا پشیمانی از همسر اولش جدا شد و هم‌اکنون کاملاً تنها است. اگر همسر یا شوهرتان با دوست‌های آنلاین خود رابطه‌ای بسیار نزدیک و گرم دارد مراقب باشید البته این روابط مجازی به معنای خیانت نیست اما نمی‌توان به فردا مطمئن بود و آینده را پیش‌بینی کرد.

۲- اعتیاد به بازی‌های ویدئویی و کامپیوتری

اگر همسر یا شوهر شما وقت زیادی را به بازی‌های ویدئویی و کامپیوتری اختصاص می‌دهد، این عمل یک علامت هشدار دهنده محسوب می‌شود. مطالعات نشان داده است که سهم قابل توجهی از زوج‌ها فقط به دلیل اعتیاد به بازی‌های کامپیوتری کارشان به طلاق و جدایی کشیده است. زن‌ها نیز از این قاعده مستثنا نیستند یعنی خطر اعتیاد به بازی‌های رایانه ای خانم‌ها را نیز تهدید می‌کند بنابراین مراقب باشید که هر روز چقدر زمان به بازی‌های رایانه ای اختصاص می‌دهید. بهترین کاری که می‌توانید به عنوان یک زوج خوشبخت و باهوش انجام دهید این است که به جای اختصاص وقت به بازی‌های کامپیوتری و ابزارها و گجت های هوشمند، با هم به پیاده‌روی بروید و یا یک پیک‌نیک کوچک در پارک داشته باشید.

۳-سلامت

امروزه این حقیقت که فناوری سلامت ما انسان‌ها بخصوص سلامت روانی ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد دیگر بر هیچ‌کس پوشیده نیست. شاید به خاطر استفاده بیش از حد و یا غلط از فناوری و گجت های امروزی عصبی، افسرده و مضطرب شوید. شاید ناخواسته سر شریک زندگی خود داد بزنید و او را از خود برنجانید و شاید همین داد زدن‌های بی‌دلیل باعث مرگ زندگی زناشویی و ازدواج شما شود. برای نجات و احیای روابط و سلامت خود لطفاً تلویزیون را از برق بکشید و تبلت، گوشی هوشمند و کامپیوتر خود را خاموش کنید.

۴-اعتیاد به تلفن همراه

آیا معتاد به گوشی هوشمند خود هستید؟ آیا نوع استفاده شما از تلفن همراه اعتیاد گونه و غیرطبیعی است؟ آیا همسر یا شوهر شما زمان زیادی را با گوشی هوشمندش می‌گذراند؟ اعتیاد به تلفن همراه یکی از مشکلات رایج دنیای امروزی است که افراد زیادی را گرفتار کرده است. هر روز افراد زیادی بخصوص متأهل‌ها در حال تلاش برای رهایی از دست این اعتیاد هستند اما ترک اعتیاد به تلفن همراه چندان هم ساده نیست. اخیراً در قطار با یک زن و شوهر هم‌سفر شدم که تقریباً کل روز با گوشی‌های خود سرگرم بودند. به قدری این زن و شوهر درگیر وایبر و بازی‌های مختلف بودند که یک کلمه هم بین ما رد و بدل نشد و اصلاً موفق نشدیم با یکدیگر صحبت کنیم. به نظر شما آیا چنین رابطه‌ای دوام خواهد داشت؟ به نظر من که نه. زوجین محترم اگر به دنبال بهبود رابطه‌ی خود هستید و می‌خواهید یک عمر کنار هم زندگی شاد و موفقی داشته باشید به خودتان لطفی کنید و هر وقت که در کنار هم بودید تلفن‌ها را خاموش کنید.

۵-مشاجره

همیشه بین زن و شوهرها دعوا پیش می‌آید و اصطلاحاً دعوا نمک زندگی است اما اگر این مشاجره یا دعوا به خاطر فناوری است باید نگران شوید چون چنین مشاجره‌هایی اصلاً قابل پذیرش و سالم نیستند. علت اصلی این مشاجره‌ها هم غالباً سرک کشیدن در تلفن همراه شریک زندگی‌تان و چک کردن حساب‌های کاربری او در شبکه‌های اجتماعی و نرم‌افزارهایی مثل وایبر است. برای پرهیز از اتلاف وقت بر روی این مسائل بی‌اهمیت اکانت های خود را غیرفعال کنید و وقت خود را به صحبت و گفت و گو با همسرتان اختصاص دهید.

۶- فناوری الگوی خواب شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد

مطمئناً یکی از مهم‌ترین دلایل بی‌خوابی شما و شریک زندگی‌تان همین فناوری و ابزارهای مدرن است. چک کردن تلفن یا تبلت درست قبل از خوابیدن در شب‌ها عادت بدی است که می‌تواند بر رابطه‌ی شما با همسرتان به خصوص روابط جنسی‌تان تأثیر منفی داشته باشد. یکی دیگر از عادت‌های بد قبل از خواب شبانه تماشا کردن برنامه‌های تلویزیونی است.

۷-بیش از حد جزئیات زندگی خصوصی‌تان را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارید

امروزه به اشتراک‌گذاری ریزترین جزئیات زندگی خصوصی در شبکه‌های اجتماعی به عادتی مرسوم تبدیل شده است؛ اما قبل از اینکه جزئیات زندگی مشترکتان را در فضای مجازی با دیگران به اشتراک بگذارید از خودتان بپرسید اگر همسرم این اطلاعات را در اینترنت ببیند چه احساسی پیدا خواهد کرد. هرگز نباید تمام جزئیات مربوط به دعواها یا روابط زناشویی‌تان را در شبکه‌های اجتماعی یا نرم‌افزارهایی مثل وایبر با دیگران به اشتراک بگذارید. اگر می‌خواهید رابطه‌ای شاد، سالم و طولانی‌مدت با همسر خود داشته باشید همه چیز را خصوصی نگه دارید.

با ۷ اثر منفی و غیر قابل جبران فناوری بر روابط زوجین آشنا شدیم. اگر چه فناوری مزایای زیادی دارد، اما نباید از معایب بی‌شمار آن نیز غافل شویم. برای جلوگیری از ایجاد هرگونه سوء تفاهم، دعوا و مشکلات دیگر در رابطه‌ی خود با همسرتان سعی کنید از فناوری و ابزارهای موجود عاقلانه استفاده کنید. از همه‌ی این گفته‌ها که بگذریم، کدام برای شما مهم‌تر است: گوشی هوشمند گران قیمتتان یا شریک زندگی‌تان؟

به خاطر بسپارید: اعتیاد به فناوری مانند اعتیاد به مواد مخدر و مصرف داروهای روان‌گردان است، اعتیاد به فناوری می‌تواند زندگی انسان‌ها بخصوص روابط زوجین را به نابودی بکشاند.

به نظر شما چه عوامل دیگری می‌تواند روابط زوجین را به نابودی بکشاند؟

مقالات پیشنهادی:

فناوری گفت و گوی انسانی را نابود کرد : ۱۲ عکس برای اثبات

۱۰ اثر منفی و غیر قابل جبران شبکه های اجتماعی بر زندگی انسان ها

۱۴ سؤال سرنوشت‌ساز که حتماً باید قبل از ازدواج به آن‌ها پاسخ دهید

برای حمایت از ما این مقاله را با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید. با تشکر